Продавець-консультант ужгородського магазину "АТБ" Ірина Мокіна: "Люблю цю роботу, відчуваю себе тут на своєму місті"

Продавець-консультант ужгородського магазину "АТБ" Ірина Мокіна: "Люблю цю
роботу, відчуваю себе тут на своєму місті"
Більш як чотири мільйони українських громадян щодня відвідують супермаркети "АТБ" - надійного, перевіреного часом постачальника гарантовано свіжих продуктів та якісних товарів першої необхідності за максимально доступними цінами. Компанія працює на вітчизняному ринку роздрібної торгівлі вже понад чверть сторіччя, займає лідируючі позиції за багатьма показниками. Станом на сьогодні 1206 магазинів "АТБ" щодня без перерв, вихідних і переобліків відкриті для покупців у 307 містах і містечках України.

 

Аби понад 3,5 тисячі найменувань гарантовано якісних товарів завжди займали свої звичні місця на численних поличках магазинів найбільшої вітчизняної торговельної мережі в 24 областях країни, докладає максимум зусиль велика команда корпорації "АТБ" – понад 68 тисяч осіб! Переважна більшість із них (44546 ос.) – це представниці чарівної статі. Цього року Міжнародний жіночий день багато хто традиційно відсвяткує на своєму робочому місці. Недарма в магазинах "АТБ" називають свій дружний колектив "робочою родиною". Ці дивовижні жінки відіграють визначальну роль у процесі динамічного розвитку найбільшої торговельної компанії країни, забезпечують населення якісними продуктами за справедливими цінами. Корпорація щороку відкриває близько сотні магазинів "АТБ", при цьому створюючи п'ять-сім тисяч нових робочих місць.

Уже кілька років поспіль "АТБ" посідає лідируючі позиції в рейтингові найкращих роботодавців галузі роздрібної торгівлі. У супермаркетах "АТБ" у різних куточках нашої країни можна зустріти жінок не тільки за касою або біля прилавку. Часто-густо вони вправно керують магазинами, працюють логістами, товарознавцями, бухгалтерами, очолюють відділи контролю якості "АТБ" і навіть займаються питаннями охорони та безпеки (438 співробітниць). Компанія може навести багато прикладів, як, прийшовши на просту посаду, жінка з часом стає фахівцем найвищого рівня, проходить безоплатну підготовку в учбовому центрі "АТБ" (сьогодні таких чотири), будує успішну кар'єру, може стати керівником регіонального підрозділу компанії. Згідно з даними із відкритих джерел 85% керівників супермаркетів "АТБ" розпочинали кар'єру з пересічних посад, наприклад продавця-консультанта. Зараз жінки очолюють роботу 1150 магазинів мережі. Всього в супермаркетах торговельної мережі працюють 40896 представниць слабкої статі. Наймолодшій із них лише 18 років, а є співробітниця, яка відсвяткувала свій 78-й день народження. Окрім добре знайомої українцям мережі "АТБ-Маркет" до складу корпорації також входять численні підприємства, які займаються управлінням активами, логістикою, виробництвом продуктів харчування. Завдяки праці десятків тисяч українських жінок вони багато років є лідерами в своїх сегментах бізнесу. Ритейл вимагає від працівників максимальної самовіддачі. Як розповіли нам співробітниці "АТБ", коли віриш у власні сили, коли робота для тебе не тільки спосіб заробітку, але й частина твого життя, то будь-яке завдання чудово виконаєш! Хоч відкрити новий магазин, хоч підкорити регіон!

На тендітних жіночих плечах тримається виконання основної місії лідера українського ритейлу – безперебійне забезпечення широких верств населення гарантовано свіжими та якісними продуктами за доступними цінами. День торгівлі леді "АТБ" традиційно вважають своїм головного святом, проте не забувають і про Міжнародний жіночий день. Напередодні 8 Березня ми поставили кілька запитань продавцю-консультанту нашого ужгородського магазину "АТБ" № 1403 Ірині Мокіній. Ця надзвичайна працьовита жінка долучилася до великої команди "АТБ" лише пів року тому, але вже проявила себе як дуже відповідальна, небайдужа до справи співробітниця, що прагне до нових звершень і завжди вірить у краще. У її планах – подальший розвиток, отримання вищої освіти, створення кар'єри. Ірина Олегівна має чималу родину, виховує п'ятьох діточок, молодшому з яких лише шість років.

  • Ірино Олегівно, знаємо, ви прагнете пройти навчання. Яку спеціальність обрали?
  • Чесно кажучи, ще остаточно не вирішила. Маю велике бажання розвиватися, пізнавати нове, цікаве, підкорювати нові вершини, будувати кар'єру у галузі роздрібної торгівлі. Відчуваю, що саме у цій галузі моє покликання. Отже, маю мету. Тепер справа за її втіленням у життя.
  • Напередодні 8 Березня не можу не спитати: як вважаєте, сьогодні жінки мають такі самі можливості для самореалізації, як і чоловіки?
  • На мою думку, так. Якщо людині подобається певна робота, то неважливо ти чоловік чи жінка. У галузі роздрібної торгівлі не завжди буває просто та легко, але я люблю цю роботу, відчуваю тут себе на своєму місті.
  • Наразі ж маєте ще гарні перспективи. Як відомо, 85% представників адміністративного персоналу компанії свого часу влаштувались сюди на прості посади.
  • Так, це також важливо, адже, пропрацювавши певний час, людина може захотіти зростання, розвитку, виходу з так званої зони комфорту.
  • Скажіть, будь ласка, що є для вас найкращим подарунком до 8 Березня?
  • Для мене 8 Березня – просто приємне свято весни та жіночності. Головне, аби діточки були здорові та у родині панувала любов.

Василь Полонський

 

05 березня 2021р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів