Закарпаття матиме новий міжнародний пункт пропуску на кордоні з Румунією

Закарпаття матиме новий міжнародний пункт пропуску на кордоні з Румунією
Питання будівництва нового міжнародного пункту пропуску «Біла Церква-Сігету Мармацієй», що на українсько-румунському кордоні, обговорили керівництво Закарпатської облради та Генеральний консул Румунії у смт Солотвино Грацін-Флорін Пирву під час двосторонніх перемовин. Серед запрошених - перший заступник начальника Закарпатської митниці Микола Кутєпов та начальник управління адміністративно-господарської діяльності митниці Едуард Маляр.

 

Дипломат поінформував присутніх, що румунська сторона незабаром розпочне тендерні процедури на будівництво мосту через річку Тису, через яку пролягатиме перехід. Будівництво нового КПП розпочнуть у другій половині 2023 року і вже наступного - 2024-му,  планують ввести в експлуатацію. Перехід з румунського боку зводитиметься за кошти ЄС за програмою розбудови інфраструктури. Очікується, що на рівні  МЗС України та Румунії буде підписана угода про відкриття КПП.

Щодо будівництва з українського боку, то представники Закарпатської митниці розповіли, що вже отримано у постійне користування 11,4 га земельної ділянки під зведення митно-прикордонної інфраструктури. Тут також знаходитимуться стаціонарні скануючі системи, сервісні зони для великогабаритних автомобілів, до яких збудують понад один кілометр підїзної дороги.

Під час перемовин сторони домовилися зустрітися у найближчий час для  обміну напрацьованих питань для їх узгодження та забезпечення повноцінної роботи. Зокрема, що стосується пропускної здатності та організації руху у місцях, де передбачено сервісні зони для відпочинку водіїв великовагового транспорту. Адже даний пункту пропуску забезпечить організацію і руху вантажівок, що насамперед розвантажить КПП «Дяково», та з’єднає автодороги державного значення України (Н-09) і Румунії (DN19 – DN18).

Пресслужба Закарпатської митниці

Читайте наші найцікавіші новини також у Інстаграмі та Телеграмі

 

07 грудня 2021р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів