"Дивитися, що коїться в Україні, неможливо спокійно". Харків'янка про створення муралу на Закарпатті

"Дивитися, що коїться в Україні, неможливо спокійно". Харків'янка про створення муралу на Закарпатті
Художниця з Харкова Анастасія Худякова з братом та його родиною два тижні тому через обстріли у Харкові переїхали на Закарпаття. Зараз жінка малює патріотичний мурал у Виноградові. Про ідею створення жінка розповіла Суспільному.

 

Виїхали з Харкова на десятий день війни. "Їхали ми десь днів п'ять. Коли я приїхала, зрозуміла що треба щось робити, якось самовиражатися. Сидіти і дивитися, що коїться в Україні, неможливо спокійно. Тому я, як художниця, вирішила зробити подарунок місту. Нас тут дуже гостинно зустріли. Люди до нас дуже добрі, і я як волонтер вирішила зробити мурал. Допомогли мені з організацією у Виноградівській міськраді. Розпочали роботи 24 березня", — розповіла художниця.

Упродовж шести років художниця створила 10 великих муралів. "Також створювала маленькі мурали у Харкові, Кропивницькому, в Соледарі Донецької області розписувала соляну шахту. Я працюю в Харківській державній академії дизайну та мистецтв на кафедрі монументального живопису. Викладаю муралізм — композицію, де вивчаємо мурали, робимо проєкти", — розповіла художниця.

Анастасія додала: завершити мурал планують наступного тижня.

 

28 березня 2022р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів