Унікальна поштова марка, спекуляція та методи боротьби з нею

Унікальна поштова марка, спекуляція та методи боротьби з нею
Укрпошта випустила поштову марку, що стала за кілька днів надзвичайно популярною в Україні. Причини затребуваності виробу. Коротка історія створення марки

 

Поштова марка від Укрпошти – найбажаніша річ українця

Укрпошта випустила унікальну марку із зображенням «русского военного корабля», чим викликала серед простих жителів України справжній ажіотаж. Представники прес-служби поштового оператора стверджують, що протягом 5 днів було продано майже півмільйона марок. Загальний тираж складає 1 млн. Додаткові екземпляри друкувати не будуть. Саме тому кожна марка «зберігає історичну цінність».

«Корабель» в кожній області

Марку вже доставили у всі поштові відділення країни, крім:

- Херсонської,

- Луганської,

- Донецької області

- Автономної Республіки Крим.

Для цих областей був заздалегідь залишений резерв.

Представники пошти зазначають, що деякі люди, яким вдалося купити відразу декілька марок починають перепродувати їх за завищеною ціною. Деякі просять до 1 тис доларів. Укрпошта не підтримує дані дії, адже відслідкувати куди саме йдуть всі виручені кошти від продажу неможливо.

Обмеження на продаж вводять :

- Для зменшення можливої спекуляції,

- щоб унікальну марку могли придбати якомога більше громадян.

З 18 квітня одна людина має право купити не більш 5 листів (на одному листку 6 марок). Всі замовлення онлайн відмінені, адже деякі з них були на 30 тис. марок. На цьому тижні буде запущений оновлений поштовий маркет, в котрому можливо зробити замовлення онлайн знову. Акаунт, що намагатиметься зробити велику кількість замовлень, буде заблокований. Це схоже на блокування мультиакаунтів на ігрових площадках, таких, які оглядає рейтинг казино.

Почтовий оператор повідомив, що скоро відбудуться чергові випуски марок, тому громадяни України повинні зберігати здоровий глузд під час придбання.

Конкурс для створення

Щоб створити марку Укрпошта оголосила конкурс на найкращий ескіз. В ньому прийняло участь близько 500 людей. З них обрали 20 фіналістів, роботи котрих відповідали філателістичним критеріям. Переможцем виявився Борис Грох і його «ескіз №3». Його творчість прийшлась до душі 1700 людям. Всього голосували 8000 користувачів соціальної мережі.

Натхненням пану Гроху стала фраза українського захисника острова Зміїний Романа Грибова. Той, в день повномасштабного вторгнення Росії в Україну, відправив російський військовий корабель у правильному напрямку. Його відповідь швидко стала гаслом українського спротиву.

Автор вислову потрапив у полон, але був звільнений 29 березня. Згодом він отримав медаль «За заслуги».

 

25 квітня 2022р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів