Евакуйовував поранених із поля бою: історія бійця 128-ї Закарпатської бригади Михайла Батрина

Евакуйовував поранених із поля бою: історія бійця 128-ї Закарпатської бригади Михайла Батрина

 

Військовий стрілець-санітар 128-ї окремої гірсько-штурмової Закарпатської бригади Михайло Батрин евакуйовував з поля бою поранених захисників, поки й сам не отримав поранення. Військовий отримав медаль "Захисника Вітчизни" від президента. Його історію розповіли на сторінці Мукачівської міськради у Facebook.

Михайло Батрин до служби у ЗСУ працював на заробітках. Рішення піти захищати Україну прийняв сам.

"Я до війни працював по заробітках, як і всі наші закарпатці, потім, як почалася повномасштабна війна, я пішов добровільно, щоб її тут не було", — розповідає Михайло.

Чоловік потрапив до 128-ї Закарпатської бригади. Став санітаром-стрільцем.

"Був закріплений за РПГ. До моїх обов’язків входило перенесення поранених, дивитися за позиціями, щоб ворог не наступав", — пригадує військовий.

Чоловік займався евакуацією поранених, однак, в один із днів служби й сам дістав осколкове поранення живота. Пораненого Михайла побратими на руках пронесли під обстрілами чотири кілометри. Перші операції провели у Запоріжжі, згодом його перевезли у Дніпро, а далі — в інститут Шалімова.

"То була остання вирішальна операція. Після неї я почав одужувати. Дотримуюся дієти. Дуже вдячний побратимам, що мене не залишили", — розповідає Михайло.

За службу у ЗСУ президент нагородив Михайла Батрина медаллю "Захисника Вітчизни".

 

17 лютого 2023р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів