Закарпатські гвардійці тренуються штурмувати і зачищати будівлі від ворога

Закарпатські гвардійці тренуються штурмувати і зачищати будівлі від ворога
Такі заняття проводять зі страйкбольною зброєю. Бійці відпрацьовують різні сценарії: коли немає розвідданих про наявність противника в будівлі, і коли точно відомо, що ворог там ще залишився. Працюють невеликими групами, задача яких зачистити об’єкт.

 

«Ми провели заняття зі штурму і зачистки будівлі, відпрацювати всі елементи: підхід до будинку, вхід, зачистку всіх приміщень. Кожен має знати свою задачу і задачу інших членів групи. Адже від цього залежить успіх всієї операції: будь то зачистка приміщення, коли ми не впевнені, чи є противник всередині чи штурм – коли ми вже точно знаємо, що противник нас чекає. Тому тактика дій відрізняється. Я вважаю, що з кожним таким заняттям навички наших бійців покращуються і вони стають справжніми професіоналами», – розповів інструктор з позивним «Кейс».

Передує кожній такій операції детальне планування. Підрозділ вивчає дані розвідки про будівлю, гвардійці обговорюють кожен крок і послідовність дій. Командир ставить задачі всім бійцям. Лише після цього починається операція.

«Не скажу, що нам всім ця наука дається легко. В теорії все виглядає нескладно, але на практиці одразу видно, що тренування обов’язкові. Далеко на завжди обстановка дозволяє діяти так, як написано у книжках. Всі будинки різні, може бути багато пасток, тому постійно треба думати і імпровізувати. Це складно і цікаво одночасно. Але я розумію, що ми маємо бути універсальними солдатами, аби успішно виконувати будь-які поставлені задачі» – поділився враженнями командир відділення з позивним «Кач».

Коли всі дії відпрацьовані, підрозділ ділиться на дві групи. Задача першої – зачистити приміщення, а друга має влаштувати засідки та відбити атаку. Лише таким чином можна досягти високого рівню підготовки і довести до автоматизму основні алгоритми дій.

 

11 серпня 2024р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів