Бренд екопаперу закарпатця Валентина Фречки почав співпрацю з Uber Eats у Парижі

Бренд екопаперу закарпатця Валентина Фречки почав співпрацю з Uber Eats у Парижі
Український бренд Releaf Paper, який створив школяр із Закарпаття у 2017 році, почав співпрацювати з Uber Eats у Парижі.

 

Їжу в Парижі Uber Eats доставлятимуть у паперових пакетах екостартапу закарпатця Валентина Фречки.  Ці пакети, зроблені з листя, зібраного на вулицях міста, допомагають зменшити пластикові відходи та викиди вуглецю.

Нагадаємо, у 2017 році школяр із села Сокирниця на Хустщині вигадав технологію виробництва паперу із опалого листя. У 2018 році з цією ідеєю Валентин Фречка виборов золоту медаль олімпіади Genius Olimpiad 2018 у США. 

У 2020 році Валентин заснував компанію Releaf Paper, яка використовує передові технології для переробки опалого листя, без застосування шкідливих хімічних речовин. Компанія виготовляє целюлозу для паперових пакетів та коробок. З 2,3 тонн листя Releaf Paper виробляє стільки целюлози, для виробництва якої традиційним способом потрібно було б вирубати 17 дерев. Продукція компанії розкладається всього за 30 днів, що набагато швидше, ніж традиційний папір.

Зараз український бренд Releaf Paper почав співпрацю з Uber Eats у Парижі, використовуючи екологічні пакети. Вони зроблені з листя, зібраного на вулицях.

 

15 жовтня 2024р.

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів