Представники влади зустрілись з іноземними послами-учасниками інвестиційного форуму «Закарпаття – бізнес в центрі Європи»

Представники влади зустрілись з іноземними послами-учасниками інвестиційного форуму «Закарпаття – бізнес в центрі Європи»
У суботу, 24 вересня, на Закарпаття прибуло 39 представників іноземного дипломатичного корпусу, акредитованих в Україні.

 

Біля ОДА їх зустріли хлібом-сіллю перші керівники області та міста Ужгорода, а творчі колективи продемонстрували у фойє народні танці та пісні. Після чого разом із поважними гостями оглянули бізнес-майданчики виставки-ярмарки «Тур’євроцентр – Закарпаття 2016» та взяли участь в інвестиційному форумі «Закарпаття – бізнес в центрі Європи», повідомили у прес-службі Закарпатської облради.

Серед поважних дипломатів - посли Алжиру, Білорусії, Бразилії, Грузії, Естонії, Індії, Італії, Китаю, Кореї, Лівану, Литви, Марокко, Мексики, Молдови, Узбекитану, Швеції, Пакистану, Португалії та ін.

У сесійній залі облради - велелюддя. Тут - представники виконавчої та самоврядної влади краю, депутати різних рівнів, дипломати,  представники багатьох областей України  та сусідніх держав, науковці, митці, громадськість і журналісти. 

З вітальним словом до присутніх звернувся голова Закарпатської ОДА Геннадій Москаль, який побажав усім гостям позитивних емоцій від перебування в нашому краї та гарного відпочинку. А голова облради Михайло Рівіс у своїй промові наголосив, що Закарпаття - наймолодша область у складі України та є  європейською.

–  Ми з Геннадієм Геннадійовичем використовуємо всі площадки, аби донести, що Закарпаттю судилося стати майданчиком для демонстрації європейських цінностей і можливостей на нашій землі.  Ми залучаємо якомога більше інвестицій у наш край. Зараз країна проживає непрості часи. Основна проблема - неприйняття європейського вектору розвитку. Люди, які живуть на сході України, вони не бачили європейських цінностей і стандартів. Наше завдання – показати їх на прикладі Закарпаття. І ми маємо для цього все. Та хочемо будувати наш  край завдяки міжнародним інвестиціям, аби люди заробляли на свої сім’ї вдома і не ходили по всіх країнах Європи у пошуках заробітку. Я щиро вдячний, що ви приїхали в наш край, щоб побачити його інвестиційну  привабливість і донести її до своїх бізнесменів, які будуть зацікавлені будувати свої заводи і фабрики в нашій області. Ми маємо багато позитивних прикладів успішної діяльності підприємств з іноземним капіталом – «Фішер» , «Ядзакі» та інші, які не мають жодних проблем ні з податковою, ні з владою та почуваються тут комфортно, бо ми створюємо теплий інвестиційний клімат.  Так є і, і так буде, - наголосив Михайло Рівіс. На завершення побажав всім міцного здоров’я, успішної роботи та приємного перебування на нашій землі .

Від дипломатичного корпусу виступив Надзвичайний і Поважний  Посол Республіки Узбекистан в Україні Алішер Абдуалієв Хабібулаєвич. Після чого директор департаменту економічного розвитку  і торгівлі Закарпатської ОДА Денис Ман провів  презентацію інвестиційного потенціалу в туристичній галузі Закарпаття.

Також сьогодні високоповажні гості матимуть змогу ознайомитись з туристичними родзинками Ужгорода  та в інших районах Закарпаття.

 

24 вересня 2016р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів