Рецепти гарячих ароматних напоїв, які зроблять вашу осінь теплішою, а компанію щирішою
В Ужгороді уже прийнято рішення про старт опалювального сезону, а сніг, який 21 вересня випав на Говерлі, а всередині минулого тижня у горах, уже дістався й на Ужгородщину.
Отож, скористайтеся рецептами, які зібрало Tvoemisto.tv щоб ваша осінь була теплішою.
Пряний чай лате
Складники: вода – 2 склянки, чорний чай – 3 пакетики, кориця – 2 палички
мускатний горіх – дрібка, кардамон – 2 шт., гвоздика мелена – 0,25 ч. л., с
сухий імбир – 0,25 ч. л., цукор – 1-2 ст. л., молоко – 2,5 склянки.
Чудовий солодкий гарячий напій з тонкими нотками кориці і кардамону, який обожнюють у всьому світі. Радимо додати трохи імбиру і мускатного горіха для ще більшого зігріваючого ефекту. За бажанням, для підсолоджування можна використовувати мед замість цукру.
Спосіб приготування: заваріть чорний чай кип’яченою гарячою водою і дайте настоятися 5 хвилин. Перелийте чай в каструлю, додайте цукор, молоко і спеції. Доведіть до кипіння і відразу ж зніміть із вогню. Налийте чай у френч-прес або відфільтруйте спеції за допомогою ситечка.
Безалкогольний гарячий сидр
Інгредієнти: груша – 1 шт., пельсин – 1 шт., воздика – 2 шт., лимон – 1 шт.,
запашний перець – 3-5 шт., свіжий імбир – невеликий шматочок,
кориця – 1 паличка, яблучний сік – 2 л.
Спробуйте смачний сімейний безалкогольний напій, який в лічені хвилини наповнить вашу кухню святковим, домашнім ароматом. А оригінальна суміш прянощів з додаванням гвоздики й запашного перцю доповнить смак пікантними нотками.
Спосіб приготування: яблучний сік розігрійте на середньому вогні і доведіть до кипіння. Наріжте на тонкі скибочки фрукти і додайте в яблучний сік. Натріть імбир і додайте разом з рештою спеціями в сидр.
Варіть напій 5-10 хвилин, потім вимкніть вогонь і потримайте під кришкою протягом години. Розлийте порційно і насолоджуйтеся.
Журавлинний пунш
Складники:: аморожена журавлина – 100 г, уравлинний сік – 100 мл,
апельсиновий сік – 500 мл, сік одного лайма, скибочки апельсина
та лайма – за смаком, листя м’яти – за смаком, яблучний сік – 600 мл.
Зігріваючий безалкогольний пунш з журавлинного, апельсинового і яблучного соку – вибір дітей та просто всіх, хто любить запашні напої з приводу і без.
Спосіб приготування: змішайте журавлинний, апельсиновий, лаймовий і яблучний сік. Розігрійте в каструлі, не доводячи до кипіння. Покладіть на дно склянки трохи замороженої журавлини, кілька скибочок цитрусових і листя м’яти. Залийте теплим соком і насолоджуйтеся.
Мексиканський гарячий шоколад
Складники: коричневий цукор – 0,33 склянки, мелена кориця – 0,5 ч. л.,
какао-порошок – 0,25 склянки. сухе молоко – 2,33 склянки.
Цей пряний гарячий шоколад немов маленький ковток сонця холодним вечором. Великий плюс – його можна легко приготувати з сухої суміші, яку можна зберігати як завгодно довго в скляній банці з щільною кришкою. Просто залийте суміш теплим молоком – і готово!
Спосіб приготування: змішайте всі інгредієнти і пересипте в ємність. Для приготування напою змішайте 1 столову ложку суміші і залийте склянкою гарячої води або молока. За бажанням, можна додати збиті вершки, шоколадний сироп або паличку кориці.
Безалкогольний єг-ног
Складники:: молоко – 2 склянки, гвоздика – 5 шт., мелена кориця – 0,25 ч. л.,
згущене молоко – 0,25 склянки, яєчні жовтки – 4 шт., цукор – 0,5 склянки,
збиті вершки, ванільний екстракт, мускатний горіх – за смаком.
Єг-ног – це своєрідний пряний гоголь-моголь з дивовижною вершковою консистенцією. Приготуйте безалкогольну зігріваючу версію цього популярного північного напою.
Спосіб приготування: змішайте молоко, гвоздику, корицю і згущене молоко в невеликій каструлі. Розігрійте суміш на середньому вогні, не доводячи до кипіння.
У середній мисці збийте міксером або вручну жовтки з цукром. Акуратно, по 1 столовій ложці вливайте молочну суміш до збитих жовтків, розводячи їх до рідкого стану. Потім влийте яєчно-молочну суміш назад в каструлю, розігрійте на слабкому вогні і потримайте 3-5 хвилин поки не загусне.
Додайте трохи ванільного екстракту, розлийте по склянках, прикрасьте збитими вершками і мускатним горіхом.
Обліпиховий чай
Складники: обліпиха – 150 г, чорний чай – 2 ст. л.,
мед – 2 ст. л., вода – 500 мл, цукор – за смаком.
Чай з обліпихи та меду – це найкращий антидепресант. Це довели вчені. Також обліпиха має сильну протизапальну дію. А ще це дуже смачно.
Спосіб приготування: ягоди обліпихи добре промити, 2/3 частини розімнути на пюре. У чайник покласти обліпихове пюре, решту ягід і чорний чай. Залити усе окропом, укутати і дати настоятися 10-15 хвилин. Готовий чай пролити через ситечко, додавши мед до смаку. Можете готувати цей напій без додавання чорного чаю.
Ірландська кава
Складники: чорна міцна кава, ірландський сироп,цукор,
вершки жирністю 30% і вище (для збивання), мелена кориця для прикраси.
Цей оригінальний рецепт улюбленого в Ірландії напою зігріє у холодну погоду і підніме настрій у дружній компанії.
Спосіб приготування: Ополоснути склянку гарячою водою. Влити в неї сироп (або віскі) і покласти 2-3 шматочки цукру. Окремо приготовану міцну чорну каву влити в склянку з сиропом (залишаючи 2,5 см до краю) і розмішати вміст до розчинення цукру. Додати збиті вершки. Вершки слід додавати по теплій перевернутій ложці шаром зверху, без перемішування. Справжній смак ви відчуєте п'ючи гарячу каву через вершки.
До теми
- Смола пуера: стародавній енергетик зі сходу
- Шість овочів, які здатні контролювати рівень цукру в крові
- Як та чому слід боротися з гризунами восени?
- Чим корисні сезонні овочі та на які з них звернути увагу - поради МОЗ
- Чай матча: що це таке і в чому його користь
- Паперові стакани для кави - різновиди та переваги
- Сезонний текстиль для дому: літні та зимові варіанти
- Закарпатцям - про психологічну підтримку в часі війни (ВІДЕО)
- Надзвичайники роз’яснюють закарпатцям головні правила експлуатації генераторів (ВІДЕО)
- Молочный улун и Габа-улун – самые технологичные чаи
- Психологи радять: як зберегти психо-емоційне здоров`я (ВІДЕО)
- Закарпатцям - про отримання психологічної допомоги під час війни (ВІДЕО)
- Закарпатцям на замітку: Де шукати найбезпечніші місця у домівці
- Ванільне лате дома: смачний рецепт, як у Старбакс
- Б'юті-лайфхаки: як запобігти появі посічених кінчиків на волоссі
- Gaba-чай: уникальность и польза
- Як навчитися ефективно зволожувати шкіру: корисні поради
- Ідеї вихідного дня: як зробити каву ще смачнішою?
- Хандра чи депресія? Психолог радить в осінню пору приділити більше часу собі і своєму емоційному стану
- Як треба розсадити нарциси восени, щоб домогтися їх пишного квітнення?
До цієї новини немає коментарів