На все папірчик знайдеться: ужгородський суддя Ротмістренко не лише не вживав за кермом – у нього і керма нема

На все папірчик знайдеться: ужгородський суддя Ротмістренко не лише не вживав за кермом – у нього і керма нема
Знайомтесь, суддя Ужгородського міськрайонного суду Закарпатської області – Ротмістренко Михайло Володимирович. Будучи призначеним вперше на посаду судді 2009 року, вже 2 роки очікує призначення суддею безстроково. І, здавалось, має на це всі шанси, адже ще в березні 2015 року Вища кваліфікаційна комісія суддів надала рекомендацію для призначення Михайла Ротмістренка суддею безстроково.

 

Як з’ясувалося, суддя Ротмістренко, якого вже вдруге за 4 місяці патрульна поліція Ужгорода та Мукачева піймала за кермом з ознаками сп’яніння, машини ... взагалі не має! (принаймні, про це свідчить його декларація).

Нагадаємо, 17 серпня 2016 року Михайла Ротмістренка за кермом BMW X5 зупинили в Мукачеві, тоді вміст алкоголю в крові складав 2.24 проміле, що в 11 раз перевищує норму. 

Патрульні на камеру зафіксували приємну розмову з суддею. 

Ротмістренко, ледь перебираючи язиком, категорично відмовлявся пройти огляд на стан сп’яніння, продемонстрував своє посвідчення та вимагав, щоб негайно приїхали керівники обласної прокуратури, поліції та суду.

Справа по цьому епізоду розглядалася в Ужгородському міськрайонному суді, за яким «рахується» сам Ротмістренко. Розгляд справи переносився через неявку обвинувачуваного та його захисника, аж поки не закінчились терміни розгляду.

Лише 25 листопада 2016 року суддя Носов В.В. виніс Постанову, в якій встановив, що суддя Ротмістренко перебував у стані алкогольного сп’яніння. Але оскільки строк накладення адміністративного стягнення закінчився, то справу закрили, тобто Ротмістренко не поніс жодного покарання за факт водіння в стані алкогольного сп’яніння.

Цікаво, що за одним і тим самим номером справи (303/5217/16-п) в єдиному державному реєстрі судових рішень – дві абсолютно різні постанови.

А вже 9 грудня 2016 року, через 3 дні після вступу в силу постанови про закриття справи щодо епізоду 17 серпня, патрульна поліція Ужгорода знову виявила Ротмістренка з ознаками сп’яніння за кермом BMW X5. Півтори години за ним їздили містом 4 екіпажі патрульних і піймали посеред поля.

Проте в обласному наркодиспансері, куди Ротмістренка привезли освідчувати, він дивувався, розказував, що спав дома і питав: «Де я? Де моє авто?».

Ті, хто читав декларації судді за 2014 та 2015 роки, теж задаються питанням: а де ж авто?

До речі, єдиним доходом Михайла Володимировича є виключно заробітна плата судді, жодних родичів в декларації також не зазначено.

Проте правила електронного декларування змусили Михайла Володимировича внести до декларації також і місце фактичного проживання - ним виявився будинок його матері поблизу Ужгорода. Який, щоправда, має вдвічі більшу площу, ніж зазначена суддею у декларації.

Має також мати судді Ротмістренко і чималу квартиру площею 178 м2 в самому Ужгороді.

До речі, має знаменитий ужгородський суддя і відомого родича – екс-голову Конституційного суду Андрія Стрижака, якому доводиться племінником.  

А вчора стало відомо, що згідно з висновком лабораторії обласного наркодиспансеру для визначення наявності наркотичного сп’яніння представника Ужгородської Феміди не вистачило сечі

Джерело: blog.prosud.info

 

 

15 грудня 2016р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів