ТОП-7 продуктів, які корисно їсти взимку

ТОП-7 продуктів, які корисно їсти взимку
Незважаючи на холод та брак овочів і фруктів, узимку теж можна можна з'їсти багато смачного і корисного.

 

Нижче представлений перелік найкорисніших продуктів для зими, інформує "gogetnews".

Мандарини

Новий рік не новий, якщо на столі немає мандаринів. Як і будь-які цитрусові, вони багаті, перш за все, С вітаміном, і - як всі помаранчеві і жовті плоди - джерелом вітаміну А каротином. Ароматичні ефірні масла, що містяться в мандариновою шкірці, підвищують настрій, а деякі дослідження підтвердили здатність мандаринів відновлювати печінку і запобігати ожирінню.

Варто пам'ятати, що мандарин - досить сильний алерген, і захоплюватися ним при схильності до алергії не варто. Також багато ліків несумісні з цитрусовими, в тому числі, анальгетики. Цитрусові пригнічують активність ферментів в печінці і тонкому кишечнику, тому дія ліків зменшується: вони просто не розщеплюються як годиться і, отже, якщо це не враховувати і приймати такі дози, можливе передозування.

Тому якщо приймаєте якісь препарати - обов'язково проконсультуйтеся з лікарем і з'ясуйте, чи безпечно суміщати їх прийом з мандаринами, апельсинами і грейпфрутами.

Бобові

Нут, квасоля, боби і сочевиця - джерело білка, який легко засвоюється і не перевантажує організм зайвими калоріями. Ці продукти дають довге відчуття ситості, відмінно поєднуються з ароматними спеціями - кінзою (як зеленню, так і меленим коріандром), петрушкою, кропом, паприкою.

Бобові - ідеальні продукти для зимового, особливо постноворічного харчування, коли організму потрібен відпочинок від важкої їжі - м'яса, ковбас чи майонезу. Набрати вагу від них складно, а відчути голод - ще складніше: вони входять в топ продуктів, які допомагають боротися з постійним відчуттям голоду.

Авокадо

Це жирний продукт, але жири - виключно корисні, які навіть допомагають схуднути. Авокадо корисно для шкіри і волосся, для серцево-судинної і нервової системи.

Його (як, до речі, і боби) рекомендується їсти після занять спортом. Авокадо входить в топ продуктів для здорового перекусу: воно втамовує голод і дає організму необхідну дозу білка, корисних жирів, вітамінів і мінералів.

Чи є протипоказання? Якщо тільки індивідуальна непереносимість, алергія і ... передозування: все ж це продукт високої жирності, не варто з'їдати більше половинки або одного маленького авокадо на добу.

Хурма

Солодка і часто в'язка, досить калорійна, але допомагає схуднути, корисна (концентрація вітамінів і мікроелементів - тут вам і вітамін С, і PP, і вітаміни групи В, і каротин (вітамін А для здоров'я очей), і калій, і магній), але є її можна не всім. хурму не можна їсти людям з жовчно-кам'яну хворобу.

Хурма - солодкий фрукт і нею не варто захоплюватися людям з діабетом. Цей фрукт не варто їсти натщесерце і на сніданок. А ось тим, хто не їсть після шести, рекомендується з'їсти хурму.

Калорій в хурмі 65-68 на 100 грамів, багато пектину, мало кислоти, тому вона не провокує голод, як кислі фрукти. Хурма - фрукт краси (покращує колір обличчя, а мікроелементи і вітаміни корисні для шкіри і волосся), позитивно впливає на стан судин, а ще вміє піднімати настрій.

  • Журавлина

Всі знають, що журавлина - це вітамін С, і все роблять з неї морс: заливають окропом, а то і варять. Чи треба говорити, що при високій температурі (вчені досі сперечаються, при якій саме, багато читають, що вже при 60 градусах) вітамін С починає руйнуватися. Тому правильний морс робиться так: сік журавлини віджимається, а окропом заливається тільки сам плід. Настій слід остудити - хоча б градусів до п'ятдесяти і тільки тоді влити в нього журавлинний сік.

Зберігати в темному місці - наприклад, в емальованому посуді з кришкою. Ось тоді це корисний напій. Цікаво, що останні дослідження довели марність журавлини при циститі, зате визнали її користь для серця і судин через високий вміст поліфенолів - антиоксидантів, що захищають клітини. Пийте журавлинний сік і їжте журавлину, але тільки якщо у вас немає підвищеної кислотності і гастриту.

Часник

Часник допомагає роботі кишечника, посилюючи функції шлунково — кишкового тракту, сприяє утворенню нормальної кишкової флори.

Часник призначають для внутрішнього застосування в боротьбі з процесами бродіння в кишківнику.

Також рекомендовано приймати препарати з часнику людям, страждаючим від діабету.

Глінтвейн

Щоб він був по-справжньому корисний, потрібно правильно його готувати.

Червоне вино для глінтвейну не повинно бути поганим і дешевим, кип'ятити напій не можна - тільки довести до температури приблизно 80-85 градусів.

Спеції, які використовуються в глінтвейні - джерело користі: кориця має виражені противірусні властивості, гвоздика визнана найсильнішою серед спецій антиоксидантом.

Переборщувати зі спеціями не варто: кориця при «передозуванні» може викликати судоми, а гвоздика -сонлівость.

 

 

01 січня 2017р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів