Абітурієнти УжНУ визначаються з планами на майбутнє

Абітурієнти УжНУ визначаються з планами на майбутнє
Вступна кампанія 2018 року поступово підходить до завершення. Для абітурієнтів настала пора визначитись з університетом та спеціальністю, де проходитимуть їхні незабутні студентські роки. Вибір нелегкий, адже перед сьогоднішнім вступником відкрито чимало дверей вітчизняних вишів та перспективних факультетів.

 

У холі головного корпусу УжНУ ми зустріли Оксану Нестеренко -  дівчину, яка саме сьогодні офіційно стала студенткою нашого університету. Ми поцікавились у неї про її плани, мотиви, мрії щодо навчання.

-  Звідки ви приїхали до Ужгорода?

- Я народилась в Закарпатській області, Іршавському районі, селі Кам’янське. Там і закінчила школу – Кам’янську ЗОШ І-ІІІ ст.

-  Який факультет обрали для себе? Чи важким був вибір?

- Від сьогодні я точно впевнена, що навчатимуся на юридичному факультеті в УжНУ, оскільки вже виконала всі умови вступу. Вибір був передбачуваним, бо я з дитинства мріяла про роботу, пов’язану з юриспруденцією. Хоч подавала документи ще й на економічний факультет.

Чи пробували вступати в інші університети України? І чому зупинили свій вибір саме на УжНУ?

- Так, я подавала документи в університети різних міст: Києва, Харкова, Львова, Одеси. І майже звідусіль мені телефонували і повідомляли про можливе зарахування! Але обрала для себе саме УжНУ, оскільки не бачу потреби навчатись далеко від дому, якщо і тут зможу отримати якісну освіту й добрі перспективи на доросле життя. Також в УжНУ навчаються багато моїх друзів та знайомих, які розповідали мені багато цікавого про навчання в університеті.

Чи думали вже про майбутнє працевлаштування після університету? Адже після закінчення юридичного факультету у вас буде багато варіантів.

- Спочатку мріяла про роботу в прокуратурі, а зараз вже більше схиляюся до адвокатури. Останнім часом також задумуюся про те, щоб спробувати себе в новій поліції. Але в мене ще є час на роздуми щодо майбутньої роботи, тому плани можуть і змінитися.

Дякуємо за розмову і вітаємо в студентській сім’ї УжНУ! Бажаємо насичених років на нові досягнення й здійснення мрій.

Ганна Фельцан, Інформаційно-видавничий центр УжНУ

 

09 серпня 2018р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів