Для винахідливих закарпатських господинь: рецепти домашнього чаю

Для винахідливих закарпатських господинь: рецепти домашнього чаю
Листопад - пізня осінь, тому зараз дуже часто виникає бажання випити гарячий чай, щоб зігрітися.

 

  Є багато різних рецептів приготування смачного фруктового чаю. Онлайн-видання "Як зробити все самому" пропонує лише найсмачніші варіанти.

Журавлиний чай

• Апельсин, 60г.

• Лимон, 50г.

• Апельсиновий сік, 40мл.

• Цукровий сироп, 50мл.

• Журавлина, 50г.

• Паличка кориці, 1шт.

• Кип’яток, 400мл.

Приготування.

1. Для початку, потрібно приготувати цукровий сироп, для цього змішуємо 50г. цукру і 50мл. води, масу слід підігріти, поки цукор повністю не розчинитися.

2. Апельсин і лимон нарізаємо часточками.

3. У чайник поміщаємо часточки апельсина і лимона, потім додаємо журавлину, цукровий сироп, апельсиновий сік і паличку кориці.

4. Заливаємо всі інгредієнти окропом, даємо чаю настоятися 15 хвилин.

Як зробити чай своїми руками

Чай «Гарячий цитрус».

• Чай каркаде, 6г.

• Цитрусові (грейфрута, апельсин, лимон) по 1 часточці.

• Мед, 40г.

• Кип’яток, 400мл.

Приготування.

1. Візьмемо невелику каструльку, і покладемо туди чай каркаде, фрукти і мед.

2. Заливаємо всі інгредієнти окропом.

3. Ставимо каструлю на вогонь і доводимо масу до кипіння.

4. Після закипання, переливаємо масу в чайник і даємо чаю настоятися 2 хвилини, після чого можна приступити до чаювання.

Чай «Гарячий цитрус».

Чай «Транссибірський експрес».

Цей чай готують в легендарному поїзді, який пов’язує Європу та Азію. Це найбільша залізниця в світі, яка проходить через багато країн, і тому наш чай об’єднує аромати різних місць землі. Підготуємо всі інгредієнти:

• Заморожена обліпиха, 100г.

• Апельсиновий сік, 200мл.

• Сік імбиру, 40мл.

• Лимонний сік, 40мл.

• Мед, 40мл.

Чай «Транссибірський експрес».

Приготування дуже просте – змішуємо всі інгредієнти і підігріваємо всю масу до 60 градусів.

Чай готовий!

Імбирний чай.

Все не з чуток знають про корисність цього чаю. Давайте підготуємо всі інгредієнти:

• Апельсин, 200г.

• Лайм, 60г.

• Імбирний сік, 80мл.

• Кип’яток, 400мл.

• Мед, 100мл.

• М’ята, 1 гілочка.

Імбирний чай

Приготування.

1. Розминаємо апельсин і лайм, після чого додаємо мед і імбирний сік.

2. Заливаємо масу окропом і гарненько розмішуємо.

3. Додаємо м’яту, і даємо чаю настоятися 5-7 хвилин.

Яблучно-ванільний чай.

• Яблука, 100г.

• Груші, 100г.

• Апельсини, 60г.

• Лимони, 50г.

• Паличка кориці, 1шт.

• Ванільний сироп, 50мл.

• Кип’яток, 400мл.

Приготування.

1. Всі фрукти нарізаємо невеликими кубиками і поміщаємо їх в чайник.

2. Додаємо туди ж ванільний сироп (можна замінити ванільним цукром) і паличку кориці.

3. Заливаємо всі інгредієнти окропом, і даємо чаю настоятися 10-15 хвилин.

Яблучно-ванільний чай.

Чай «Ягідний мікс».

Складові:

• Свіжі або заморожені ягоди, 3-4 види по 10-15 грам.

• Мед, 40г.

• Кип’яток, 400мл.

Приготування.

1. Розминаємо всі підготовлені ягоди і поміщаємо їх у невелику каструлю.

2. Заливаємо всю масу окропом, додаємо мед і добре перемішуємо.

3. Ставимо каструлю на вогонь і доводимо масу до кипіння, після чого переливаємо в чайник.

4. Даємо чаю настоятися 2 хвилини, після чого можемо приступати до чаювання.

  Дивуйте гостей смачним домашнім чаєм і 

 

02 листопада 2018р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів