Сучасні пристрої для якісної діагностики отримала Ужгородська дитяча лікарня

Сучасні пристрої для якісної діагностики отримала Ужгородська дитяча лікарня
Сучасне медичне обладнання отримала Ужгородська міська дитяча клінічна лікарня завдяки проєкту “Спільна ініціатива з покращення якості життя дітей з онкологічними захворюваннями на Закарпатті, у Кошицькому та Пряшівському регіонах” за програмою транскордонного співробітництва Угорщина - Словаччина - Румунія - Україна 2014-2020 рр.

 

Ужгородська дитяча лікарня – один із п'яти закарпатських медичних закладів-учасників цієї грантової програми. Сьогодні закладу передали три нові апарати. Зокрема, устаткування для раннього виявлення онкологічних захворювань у дітей – біохімічний аналізатор (автомат) вартістю майже 20 тисяч євро. Це потужний апарат з автономною системою стабілізації електрики, ноутбуком, керування проводиться через комп'ютерну мережу.

За словами директора КНП «Ужгородська міська дитяча клінічна лікарня» Ігоря Рошка, такого обладнання у медзакладі ще не було, воно дає можливість здійснювати обстеження на значно вищому рівні, а також заощаджувати на вартості реактивів.

Крім біохімічного аналізатора, лікарня отримала ще й новий веновізор (вартістю 6,5 тис. євро) для полегшення внутрішньовенного введення – пристрій дозволяє візуалізувати вени на екрані, якщо вони погано простежуються зовні.

Третій новий апарат, який отримав медзаклад, – ларингоскоп із функцією відеовізуалізації (вартістю 4 тис. євро). Пристрій використовують для інтубації трахеї дітей у важких станах (під час підключення до апарату штучної вентиляції легенів).

Ужгородська міська рада

Читайте наші найцікавіші новини також у Інстаграмі та Телеграмі

 

10 червня 2020р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів