Щоб Новий рік був в радість: Як уникнути переїдання за святковим столом

Як уникнути переїдання за святковим столом?
Рекомендуємо скористатися принципом Тарілки здорового харчування, що розроблена за участі фахівців Центру громадського здоров’я України.
Так, 1/2 тарілки мають становити овочі та фрукти. Проте не заповнюйте половину її обсягу картоплею, адже в ній високий вміст крохмалю.
Цільнозернові продукти мають заповнювати 1/4 тарілки. Цільні та неочищені зернові: ячмінь, пшениця, вівсянка, гречка, неочищений рис, а також страви, виготовлені з них.
Ще 1/4 тарілки наповніть білковими продуктами, наприклад, рибою, куркою, квасолею, горіхами. Їх можна додати в салат і вони добре поєднуються з овочами.
Для приготування й заправлення страв обирайте в помірній кількості рослинні олії: оливкову, рапсову, кукурудзяну, соняшникову, арахісову тощо. Уникайте частково гідрогенізованих олій, які містять шкідливі трансжири. Пам’ятайте, що менший відсоток жирності не завжди означає користь.
Протягом частування пийте більше води та намагайтесь відмовитися від солодких напоїв.
Що ж до алкоголю, то навіть у свята потрібно пам’ятати: будь-яка доза є небезпечною для організму. Та якщо не вдається зовсім відмовитися від спиртного, то віддавайте перевагу невеликій кількості натурального червоного вина.
І навіть якщо ви готуєте лише корисні страви, пам’ятайте, що розмаїття їжі стимулює нас до переїдання.
Читайте наші найцікавіші новини також у Інстаграмі та Телеграмі
До теми
- Суши Мастер — ресторан японской кухни в г. Одесса
- Суши по всем правилам
- Економне новорічне меню для дорослих і дітей з простих продуктів
- "Смачні" поради закарпатцям: Як не перевантажити організм під час свят та залишатися у доброму гуморі
- 5 ефективних способів, щоб прискорити метаболізм взимку
- Господиням на замітку: відмінний рецепт швидкої піци на лаваші за 10 хвилин
- Рецепт вихідного дня: фріттата на сковорідці за 10 хвилин
- Беріть на замітку: як правильно доглядати за власними зубами?
- Господиням на замітку: 7 кулінарних хитрощів
- Ідея для заготовок на зиму: рецепт овочевого салату
- Втратили сили? 25 продуктів, які допоможуть відчути себе енергійними
- Що таке бануш і як його готувати? Поради закарпарців
- Хліб може бути дуже корисним, залежить з яких інгредієнтів його спекли
- 5 оригінальних рецептів з вівсянкою
- Інтервальне голодування: до яких проблем зі здоров'ям воно може призвести?
- Як довго їжа може не псуватися у холодильнику. Гід по зберіганню продуктів
- Зберігайте: продукти, які допоможуть підтримувати в нормі гормони щитоподібної залози
- Цікаво знати: продукти, які сприяють зміцненню зубної емалі
- Важливість магнію в їжі: симптоми і ризики дефіциту
- Легка їжа для шлунку: список продуктів, які легко засвоюються
До цієї новини немає коментарів