Як працюють школи після локдауну, - розповідає МОН

Як працюють школи після локдауну, - розповідає МОН
25 січня більшість українських шкіл почали роботу в очні формі навчання, хоча деякі з них ще залишаються на змішаному форматі навчання.

 

"За оперативними даними, більшість закладів загальної середньої освіти вже розпочали освітній процес в очній формі (з частковим використанням змішаної та дистанційної форм)", — йдеться у повідомленні міністра освіти і науки Сергія Шкарлета у Telegram.

Він нагадав, що з 25 січня в Україні діють карантинні заходи, які були встановлені урядом у грудні 2020 року. Отже, дитсадки та школи можуть працювати у звичному режимі. Заклади професійної (професійно-технічної), фахової передвищої та вищої освіти можна відвідувати групами не більш ніж 20 осіб.

"За парти повернулися учні (майже 100% шкіл – очний формат) Одеської, Хмельницької, Дніпропетровської, Волинської, Донецької, Чернігівської, Івано-Франківської, Житомирської областей та міста Київ", — написав Шкарлет.

За його словами, від 99% до 91% шкіл повернулися до очного формату навчання в Черкаській, Луганській, Сумській, Київській, Миколаївській (у Миколаєві учні 1-4, 9,11 класів навчатимуться в очному режимі, решта – за змішаною формою), а також у Херсонській та Харківській областях. Від 70% до 58% шкіл працюють очно на Буковині, у Запорізькій та Кіровоградській областях.

Міністр повідомив, що на Полтавщині переважно змішана й дистанційна форми навчання. На Тернопільщині учні молодших класів відвідують уроки у звичному режимі, а школярі 5-11 класів навчаються за змішаною формою. На Вінниччині 1-4 та 9-11 класи навчаються очно, 5-8 класи – за змішаною формою. На Рівненщині, Львівщині та Закарпатті переважно очна та змішана, частково – дистанційна форми навчання.

"Звертаю увагу, що заборонено відвідувати заклади освіти здобувачами освіти в разі, коли на самоізоляції через контакт із пацієнтом з підтвердженим COVID-19 перебуває понад 50% здобувачів освіти та персоналу", — нагадав Шкарлет.

Міністр додав, що всі заклади освіти мають працювати з дотриманням протиепідемічних заходів.

Суспільне Закарпаття

Читайте наші найцікавіші новини також у Інстаграмі та Телеграмі

 

25 січня 2021р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів