546 кілограмів одягу за два дні видали у магазині "Все за дякую" на Закарпатті

546 кілограмів одягу за два дні видали у магазині "Все за дякую" на Закарпатті
546 кілограмів видали і 64 кілограми прийняли за два дні роботи соціального магазину "Все за дякую". Про це розповіла керівниця соціального проєкту Світлана Самойлюк. За її словами, взяти речі може кожен охочий раз на місяць. Можна приносити і свої речі.

 

Соціальний магазин "Все за дякую" у Мукачеві працює з понеділка до п’ятниці. Через пандемію коронавірусу людей запускають по п’ятеро. За речами для своїх чотирьох дітей прийшла мукачівка Мальвіна Буришинець. Розповіла: дізналась про магазин від знайомих:

"У школу ходять, то треба теплі речі, а вдома треба теж речі. Прийшла подивитися, якщо щось можна взяти…", — сказала жінка.

546 кілограмів одягу за два дні видали у магазині Суспільне Закарпаття

"Ми прийшли дітям, собі взяти речі, — сказала мукачівка Альона, мама двох дітей. — Ми не отримуємо грошей, бідно живемо". Жінка також дізналась про магазин від знайомих.

Речі, які беруть відвідувачі, волонтери зважують, — каже керівниця соціального проєкту Світлана Самойлюк. За її словами, кожного місяця можна брати 5 кілограмів на людину.

"Тобто, якщо 5 дітей і мама шоста, то 30 кілограмів у місяць, — пояснила Світлана. — Волонтери працюють кожного дня з 8:30 до 12:00. Субота та неділя – вихідні. Тільки перша субота місяця робоча. Волонтерів працює семеро, вони виконують роботу безкоштовно. У нас є скринька, де їм можуть подякувати. Люди приносять кожного дня речі. Вони в хорошому стані. Ми вдячні містянам за це. Найбільший попит зараз на теплі речі".

546 кілограмів одягу за два дні видали у магазині Суспільне Закарпаття

Семеро волонтерок, які працюють у цьому магазині – багатодітні мами. Єва Лукеча має чотирьох дітей. За її словами, для того, щоб вибрати необхідне, люди мають показати паспорт або інші документи.

"Мій обов’язок прийняти людей, наприклад, за паспортом, посвідченням у кого, які документи, — розповіла жінка. — Я записую в журнал їхні дані: скільки людей у сім’ї. Наприклад, є 6 або 10 дітей. Я їх також із мамою записую. І вони можуть брати на кожну людину п’ять кілограмів. Сьогодні ми до обіду прийняли 31 сім’ю".

546 кілограмів одягу за два дні видали у магазині Суспільне Закарпаття

Єва Лукеча розповіла: вирішила допомагати через давню мрію — стати волонтеркою.

Суспільне Закарпаття

 

01 лютого 2021р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів