На Закарпатті побудують нову автомагістраль на 212,5 км

"Якщо дорога від Ужгорода до Рахова із виходом на Івано-Франківську область можна умовно вважати нижньою дорогою Закарпаття, то "Підкарпатська магістраль" стане верхньою дорогою", — зазначив Білецький.
Протяжність магістралі — 212,5 км
За словами заступника голови ОДА, протяжність магістралі складе приблизно 212,5 км. До неї увійдуть деякі автошляхи державного та місцевого значення загального користування:
- О 070202 (Львів – Самбір – Ужгород) – Лубня – держкордон з Польщею (7,2 км);
- Н-13 Львів – Самбір — Ужгород (10,8 км);
- Ужок – Нижні Ворота (41,0 км);
- Т-07-18 Нижні Ворота – Воловець – Міжгір’я (44,6 км);
- Т-07-20 Міжгір’я — Синевир (15,4 км);
- О 070603 Синевир – Колочава (10,8 км);
- О 070602 Колочава – Усть-Чорна (24,6 км).
Дорога проходитиме через туристичні курорти
"Підкарпастька магістраль" братиме свій початок від переходу на українсько-польському кордоні Лубня – Волосате. "Далі спускаємось униз дорогою Ужок – Підполоззя і маємо виїзд на цікаві туристичні об’єкти (Лінія Арпада) і гірськолижний курорт (Красія). Рухаємося до Боржавського хребта, де туриста можуть зацікавити існуючі та перспективні гірськолижні курорти (Ізки, Пилипець, Подобовець). Минаємо "Мале карпатське коло", що дає можливість відвідати курорти Славська на Львівщині, а на Закарпатті — озеро Синевир, водоспад Шипіт, село Колочаву", — розповів Мирослав Білецький.
За словами заступника голови ОДА, дорога проходитиме й через урочище Свидовець до смт. Ясіня, зокрема на гірськолижний курорт "Драгобрат", що поруч з Івано-Франківською областю, де розташований гірськолижний курорт "Буковель". "З Ясіня також через с.Лазещину є можливість для піших туристів почати сходження на найбільшу вершину Карпат – Говерлу", — додав Білецький.
Нова дорога об'єднає майже всі райони Закарпаття
Автошляхом Лубня – Ясіня з’єднають майже всі райони Закарпаття: гірськолижні курорти, національні парки, закарпатські туристичні локації та три області України. Вона матиме і міждержавне значення, оскільки, буде можливість виходу на Польщу, а через "Мале карпатське коло" — на Румунію.
Читайте наші найцікавіші новини також у Інстаграмі та Телеграмі
До теми
- Закарпатська академія мистецтв – осередок, де формують агентів культурних змін
- "Коли ти отримав зір повторно, ти дивишся на цей замилений світ інакше": інтерв'ю з ветераном війни Михайлом Філоненком
- Був художником – став військовим. Олег з Ужгорода навіть у війську продовжує творити
- «Та котра би жона пішла в полонину?» Про що говорять біля домашньої ватри вівчарі Хустщини, які зійшли після літування
- «Моїм рідним було б ганьба, якби я став ухилянтом…» Історія бійця 128 бригади Віталія
- Правова підтримка ветеранів: які питання найбільше турбують захисників після війни
- Змінити символи війни на обереги: ужгородський скульптор створює прикраси з гільз
- Вийшло третє доповнене видання "Ужгород відомий та невідомий"
- 94 дні, чотири пари взуття і майже 400 тисяч гривень: історія благодійного походу Артема Єрохіна
- "Усе накопичується – втома, загиблі товариші... Але про СЗЧ навіть не думаю". Історія бійця, який відвойовував Херсонщину
- 10 фактів про Закарпатський народний хор, які ви могли не знати
- «Наші рідні вірять, що ми повернемося з війни, тому моя головна місія – максимально зберегти людей…» Історія бійця 128 бригади Андрія
- Вечір в Ужгороді зі шпигунами та секретами
- Доторкнутися до грона і полюбити своє. На Закарпатті для майбутніх виноробів та туристів влаштували відкритий збір винограду
- Снайпер «Ярий». Молодший сержант Іван Яров переніс понад 30 операцій, але й далі влучно стріляє
- «Не люблю хвалитися, як знищую ворога, мені важливіше рятувати товаришів…» Історія бійця 128 бригади Василя
- Мукачівський прихисток: як митець відроджує творчість у будинку Ерделі
- "Дуже радий, що туди потрапив": військовий Луганського прикордонного загону Елмар Цап розповів про службу
- Закарпатський поліцейський із позивним «Сіті»: від страху до майстерності – історія молодого оператора дронів на фронті
- Відомий кондитер Валентин Штефаньо започаткував дипломатичні гастроекскурсії
До цієї новини немає коментарів