На Закарпатті перевірили майже три сотні харчоблоків дитячих закладів на носійство золотистого стафілококу

На Закарпатті перевірили майже три сотні харчоблоків дитячих закладів на носійство золотистого стафілококу
Проаналізовано епідситуацію на кожній територіальній одиниці та визначено перелік закладів освіти підвищеного епідемічного ризику та погоджено з відповідними органами. 

 

Станом на 12.11.2021 раптовими обстеженнями охоплено працівників 298 закладів освіти, в т.ч.: 176 закладів дошкільної освіти (далі - ЗДО), 114 закладів загальної середньої освіти (далі - ЗЗСО), та 8 закладів інтернатного типу. Обстежено всього 807 працівників харчоблоків, в т.ч.: 442 працівника  ЗДО, 319 працівників ЗЗСО та 46 – закладів інтернатного типу. Позитивні результати лабораторних досліджень на носійство стафілококу виявлено в 63 працівників, в т.ч.:

  • 34 позитивні проби в працівників харчоблоків ЗДО Виноградівського, Мукачіського, Ужгородського, Тячівського, Іршавського,  В.Березнянського та Воловецького районів;
  • 25 позитивних проб в працівників ЗЗСО Хустського, Тячівського, Виноградівського, Ужгородського,  Мукачівського, Свалявського та Перечинського районів;
  • 4 позитивні проби в працівників закладів інтернатного типу Ужгородського, Мукачівського та Свалявського районів.

     

Найбільший відсоток виявлених носіїв золотистого стафілококу серед обстежених працівників харчоблоків у закладах освіти Мукачівського, Свалявського та Виноградівського  районів. Не були виявлені носіі в закладах Рахівського, Міжгірського та Берегівського районів.

Наразі ще тривають дослідження 24 зразків, відібраних серед обстежених працівників харчоблоків.Про всі виявлені відхилення від норм  проінформовано відповідні обласні та територіальні підрозділи з питань освіти та охорони здоров’я райдержадміністрацій та виконкомів рад територіальних громад та територіальні управління,ь а також управління і  відділи Головного управління Держпродспоживслужби в Закарпатській області для відповідного реагування в межах повноважень. Робота щодо запобігання та зниження рівня харчових отруєнь серед дітей в закладах освіти на виконання постанови Головного державного санітарного лікаря України від 07.10.2021 № 15 триває.

Джерело: ДУ «Закарпатський ОЦКПХМОЗ»

 

 

13 листопада 2021р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів