Закарпатець сплатить понад 800 тис. грн податків та штрафних санкцій

Закарпатець сплатить понад 800 тис. грн податків та штрафних санкцій
Під час перевірки фінансово-господарської діяльності одного із закарпатських суб’єктів господарювання, який займався міжнародними перевезеннями, фахівці Головного управління ДПС у Закарпатській області виявили ряд порушень податкового, трудового, законодавства щодо єдиного внеску та іншого законодавства.

 

Податківці перевіряли період діяльності платника податків з 2017 по 2020 роки. За результатами проведеної перевірки та виявлених порушень фізичній особі донараховано до сплати понад 800 тис. грн податків та штрафних санкцій. Про це повідомляє ЗМІ Олексій Петріченко, начальник Головного управління ДПС у Закарпатській області.

Варто зазначити, що за час проведення перевірки підприємець надав фахівцям Головного управління ДПС у Закарпатській області тільки виписку про рух коштів на банківському рахунку. Ані книги обліку доходів (доходів і витрат), ані укладених договорів купівлі – продажу товарів (робіт, послуг), ані документів щодо використання в господарській діяльності власних/орендованих земельних ділянок, приміщень, транспортних засобів, ані будь-яку іншу інформацію чи первинні документи, які пов’язані з господарською діяльністю та об’єктами оподаткування, платник податківцям не надав. В ході проведення заходів податкового контролю податківці встановили, що фізичною особою – підприємцем кілька разів порушено умови застосування спрощеної системи оподаткування, а відтак реєстрація платника єдиного податку ФОП підлягає анулюванню.

Таким чином з моменту втрати права перебування на спрощеній системі отримані доходи платника підлягають оподаткуванню за умовами загальної системи оподаткування. За результатами перевірки платнику донараховано грошові

зобов’язання, зокрема з податку на доходи фізичних осіб від здійснення господарської діяльності, військового збору, єдиного внеску та ПДВ. Крім того, встановлено, що платник використовував працю громадян без укладення трудового договору. Інформація про виявлене порушення передана до Головного управління Держпраці в Закарпатській області.

Податківці наголошують на ще одному грубому порушенні, яке встановлено в ході перевірки – провадження господарської діяльності без отримання ліцензії на надання послуг міжнародних перевезень вантажів автомобільним транспортом, що підлягає ліцензуванню.

ДПС у Закарпатській області

Читайте наші найцікавіші новини також у Інстаграмі та Телеграмі

 

13 грудня 2021р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів