Карпатський Фонд надав допомогу Закарпатському дитячому будинку «Затишок» за фінансової підтримки Фонду Франції

Карпатський Фонд надав допомогу Закарпатському дитячому будинку «Затишок» за фінансової підтримки Фонду Франції
Минуло понад пів року, як у селі Пилипець запрацював соціально-реабілітаційний центр «Затишок». До його реалізації долучилися представники благодійного фонду «Боржавська надія». Заклад став новою домівкою для декількох десятків дітей зі зруйнованих інтернатів та без батьківського піклування із регіонів, де тривають активні бойові дії. Наразі тут уже створили  спальний комплекс, медичний блок, блок для персоналу, адмінкорпус, спортивний майданчик, бібліотеку, а зовсім нещодавно у дитячому будинку облаштували сучасну кухню.

 

У рамках грантового проєкту «Затишок – далеко від війни», що реалізується у рамках проєкту підтримки ВПО у зимовий період Карпатським Фондом, вдалося придбати необхідне обладнання для кухні, зокрема холодильники, морозильні камери, мийки, електроплити, витяжки та духові шафи, стелажі. Цю допомогу профінансував Фонд Франції. За словами керівника проєкту Вікторії Закрасовської, окрім цього закладу надали два потужні генератори на випадок відсутності електроенергії.

«Це вкрай потрібна допомога нашому центру. Ми дуже вдячні міжнародним партнерам, які підтримують нас у цей складний час. Зараз у нас є можливість самостійно забезпечувати якісними, корисними та смачними стравами всіх дітей нашого закладу, ми маємо все необхідне обладнання для зберігання харчових продуктів, що дозволяє дотримуватися основних санітарних норм», - розповіла керівник закладу, Зламан Евеліна.

Директорка «Боржавської Надії» Марія Макаренко зазначила, що реалізована ініціатива у дитячому містечку – це клопітка спільна робота й додала, що фонд і надалі буде всіляко залучати соціальні ініціативи в громаді.

Закарпатська ОВА

 

31 березня 2023р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів