У ЦНАПі Ужгородської міськради працюють над впровадженням ще однієї послуги – «Я – ветеран»

У ЦНАПі Ужгородської міськради працюють над впровадженням ще однієї послуги – «Я – ветеран»

 

Про роботу Центру надання адміністративних послуг Ужгородської міської ради сьогодні на брифінгу щодо розвитку мережі ЦНАПів у Закарпатській області розповіла заступниця директора департаменту забезпечення надання адміністративних послуг міськради, начальниця ЦНАПу Жанна Павлув, - інформує Ужгородська міська рада.

Із журналістами спілкувався заступник голови Закарпатської ОВА з питань цифрового розвитку, цифрових трансформацій і цифровізації (CDTO/) Олександр Пацкан, своїм досвідом роботи поділилася і керівниця ЦНАПу Солотвинської селищної ради Дарина Варга.

Щодо ужгородського ЦНАПу, то, за словами Жанни Павлув, адміністратори зараз надають 268 адмінпослуг як жителям Ужгорода, так і Закарпатської області. Із початку року таких послуг надали 10 842, у середньому за місяць адміністратори надають 1 800 адмінпослуг. У ЦНАПі працює інформаційний термінал, СМС-інформування заявників щодо результатів розгляду поданих ними справ та касове обслуговування через POS-термінали. Ведеться електронний архів справ. Цьогоріч збільшили до 47 кількість онлайн-послуг, запроваджено шеринг документів шляхом інтеграції системи «Універсам послуг м. Ужгород» до застосунку Дія.

Із квітня 2022 року адміністратори ужгородського ЦНАПу отримали доступ та працювали у програмному комплексі «Інтегрована інформаційна система «Соціальна громада», що дозволило якісно та ефективно здійснювати реєстрацію внутрішньо переміщених осіб в Ужгороді.

Також торік отримали доступ до Єдиного державного демографічного реєстру, що дало додаткову можливість жителям міста отримувати у ЦНАПі паспорти громадянина України у формі ID-картки та паспорти для виїзду за кордон.

Жанна Вікторівна додала також, що у ЦНАПі Ужгородської міської ради працюють над запровадженням комплексної послуги «Я – ветеран».

Дарина Варга розповіла про досвід роботи ЦНАПу Солотвинської селищної ради, де, як зазначила, на сьогодні надано 5 600 адмінпослуг, також поділилася планами на вдосконалення сервісу центру.

Олександр Пацкан наголосив, що обласна влада активно працює над розвитком мережі ЦНАПів, на Єдиному державному порталі адміністративних послуг зібрана вся інформація про такі центри. Загалом, додав, у планах відкриття ще вісьмох ЦНАПів у Закарпатській області, тож до кінця року, планується, на Закарпатті діятимуть загалом 64 ЦНАПи.

 

26 липня 2023р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів