«Ми завжди поруч з усіма нашими побратимами». Гвардійці відвідують поранених товаришів

«Ми завжди поруч з усіма нашими побратимами». Гвардійці відвідують поранених товаришів

 

Нацгвардієць Ярослав Травинський отримав поранення під час оборони Серебрянського лісництва. Мужній воїн від перших днів російського вторгнення відбивав атаки ворога на декількох напрямках. В одному з боїв потрапив під танковий обстріл і отримав чимало поранень. Наразі проходить лікування і реабілітацію в нашій області. Днями до військовослужбовця завітали психологи і капелан закарпатського підрозділу НГУ. Вони принесли приємні подарунки, поцікавились потребами і разом провели час за відкритою розмовою.

«Ми добре знайомі з Ярославом. Постійно спілкуємось, жартуємо. Якщо потрібна будь-яка допомога, то ми завжди раді допомогти. Він дуже позитивний і оптимістичний чоловік. Справжній воїн. Я бачу, що Ярослава не зламали ні важкі бої, ні поранення. Любов до життя і прагнення захищати свою землю це саме ті почуття, які повинен мати християнин. Ярослав не втратив їх навіть попри важке поранення і тривале відновлення. Нехай Господь додасть йому сил», – зауважив капелан підрозділу отець Роман.

Провідали також гвардійця з позивним «Дюси». Закарпатець проходить лікування після виконання бойових завдань на Сході України. В боях під Бахмутом боєць утримував свою позицію від наступу росіян. Внаслідок обстрілу отримав поранення ноги. Втім не розгубився, і зміг надати медичну допомогу собі і товаришу. Отримавши дозвіл на евакуацію, виніс на собі свого пораненого побратима, чим врятував бійцю життя.

«Ми приділяємо велику увагу нашим військовослужбовцям, які проходять лікування в медичних закладах. Постійно їх відвідуємо, спілкуємось, намагаємось побалувати їх смаколиками. Робимо все, щоб солдати знали – ми завжди поруч з усіма нашими побратимами. Може, на перший погляд це і виглядає дрібницею, але, як психолог, можу запевнити, що ці дрібниці дуже важливі для покращення психоемоційоного стану людей», – розповіла начальник відділення психологічного забезпечення закарпатського підрозділу НГУ майор Наталія Мацинятин.

 

06 серпня 2024р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів