В Алло розповіли, як вибрати мультиварку, яка прослужить не один рік

В Алло розповіли, як вибрати мультиварку, яка прослужить не один рік
Фахівці магазину Алло розповіли, як не заплутатися у розмаїтті мультиварок і вибрати ту, яка дійсно підходить під особисті потреби. 

 

Мультиварка — це розумна плита в мініатюрі. У неї є нагрівальний елемент, мікропроцесор і температурний датчик. Мінімум 6 програм приготування, а у деяких моделей їх кількість досягає 100. Вона може істотно спростити життя і звільнити час для більш важливих речей. Але перш ніж купити мультиварку, потрібно розібратися, на які моменти варто звернути увагу при її виборі. 

Навіщо потрібна мультиварка

Для повністю облаштованої кухні мультиварка річ не першої необхідності. Вона багато в чому повторює функції плити. Смак багатьох страв виходить таким же, як і у приготованих традиційним способом. Але з мультиваркою відкриваються нові можливості:

  • Можна поспати довше вранці, завдяки функції відкладеного старту. Заповнити чашу ввечері і виставити старт приготування — гарячий омлет буде чекати з ранку.
  • Можна займатися іншими справами, в той час як мультиварка буде самостійно готувати. Все що необхідно — нарізати овочі чи м'ясо, скласти в мультиварку і вибрати потрібну програму. З функцією автопідігріву приготовані страви завжди будуть гарячими чекати свого часу. 
  • Можна спробувати дотримуватися правильного способу життя — мультиварка урізноманітнить меню стравами, приготованими на пару без краплі жиру.

Вибираємо мультиварку: 6 порад покупцям

  1. Обсяг чаші вибираємо з розрахунку 1,5-2 літра на людину. Так, для однієї людини або невеликої сім'ї цілком підійде мультиварка об'ємом на 2,5-3 літра. Чим більше сім'я або компанія друзів, які будуть часто приходити в гості, тим більший обсяг чаші потрібен. Варто відзначити, що враховувати треба робочий об'єм чаші, а не загальний, який і вказується на коробці.
  2. Не женемося за кількістю програм. Вибираємо тільки ті, якими будемо користуватися. У деяких моделей кількість програм доходить до 20 або навіть 100. Зрозуміло, що це впливає і на вартість. Головне — визначитися, наскільки часто ви готуєте халву, фондю, різотто та інші страви, що для цього необхідні окремі програми. Найбільш затребувані програми: суп, каші, плов або рис, тушкування, смаження, випічка, хлібопічка і мультиповар. Якщо є діти, то обов'язково повинна бути програма дитяче харчування.
  3. Краще вибирати мультиварку з кришкою, яку легко можна відмити від жиру і часточок продуктів. Вона повинна відкидатися на 90 градусів або більше, мати міцні деталі кріплення, а ущільнювальна гумка — лежати рівно і щільно прилягати до кришки. 
  4. Якщо потрібна функція швидкого приготування, краще вибрати мультиварку-скороварку. Звичайна мультиварка готує їжу при нормальному тиску — продукти повільно томляться і зберігають свої корисні властивості. Тому приготування деяких страв може зайняти додатковий час. Наприклад, суп може варитися близько 2 годин. Скороварка ж готує страви при підвищеному тиску, за рахунок цього їжа швидше готується. Але не всі продукти можна готувати в таких умовах. Вибирайте мультиварку лише з функцією скороварки. 
  5. Щоб процес приготування був зручним, бажано, щоб у чаші були жаростійкі ручки — її буде легко дістати з мультиварки. Також варто звернути увагу на наявність гумових ніжок або маленьких накладок — це допоможе мультиварці міцніше стояти на стільниці і не ковзати.
  6. Керамічне покриття чаші безпечніше ніж тефлонове. Зазвичай чаші зроблені з алюмінію і покриті одним з двох антипригарних покриттів — керамікою або тефлоном. Тефлонове покриття легко відмивається, але і швидко дряпається. З появою подряпин таке покриття стає токсичним. Керамічне покриття не так легко подряпати. Згодом воно теж зношується, зате не приносить шкоди здоров'ю. 

Мультиварка — невеликий кухонний помічник, який може замінити каструлю, духовку, пароварку, фритюрницю і хлібопічку. Завдяки своїм можливостям, мультиварка стає незамінним приладом. Тепер, знаючи на що звертати увагу при її виборі, покупка не складе великих труднощів.

 

11 липня 2019р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів