В багатьох районах є пошкодження об'єктів енергетичної інфраструктури — голова "Укренерго"

В багатьох районах є пошкодження об'єктів енергетичної інфраструктури — голова "Укренерго"

 

Масованим ракетним ударом 9 березня росіяни не змогли “погасити” енергосистему України. Водночас в багатьох районах є пошкодження об'єктів енергетичної інфраструктури — як ТЕС, так і підстанцій “Укренерго”. Про це Суспільному повідомив  голова правління НЕК “Укренерго” Володимир Кудрицький.

“Всю ніч ми в диспетчерському центрі “Укренерго” намагалися стабілізувати енергосистему під час ракетної атаки. Вчергове констатуємо, що ворог не досяг своїх основних цілей, енергосистема працює, вона не погашена, не сколапсувала”, — сказав Кудрицький.

Внаслідок пошкоджень ТЕС і підстанцій “Укренерго” в окремих областях є обмеження енергопостачання. Наразі енергетики працюють над відновленням енергоживлення всіх регіонів, розповів Кудрицький.

“В деяких це вдасться досить швидко, в деяких потрібно буде більше часу, оскільки руйнування дуже значні”, — пояснив він.

Наразі триває остаточна оцінка шкоди, якої було завдано ракетними ударами та атаками дронів-камікадзе.

“Атака масштабна як за кількістю, так і за номенклатурою засобів, які застосувала країна-терорист. Тому більш точні терміни відновлення по кожній області зможемо сказати всередині або наприкінці дня”, — сказав посадовець.

Читайте також: Які наслідки ракетного удару у регіонах — зведення ОВА

За його словами, під час кожної ракетної атаки українська енергосистема має можливість “спертися” на європейську енергосистему, використати її великі резерви.

“Але зараз проблеми покрити споживання в цілому по країні немає. Є проблема в основному в тому, що пошкоджена магістральна мережа, якою електроенергія доставляється до того чи іншого регіону. В деяких областях є обмеження енергопостачання. І над усуненням цих обмежень ми саме буде працювати”, — зазначив Кудрицький.

Він сказав, що в “Укренерго” не коментує суть і характер кроків, яких вживають, щоб більше стабілізувати систему і підготовувати її до ракетної атаки.

“Ця інформація закрита з очевидних причин. Не хочемо допомагати ворогу. Але енергосистема працює і працюватиме надалі. Ворог основної своєї цілі не досяг”, — сказав Кудрицький.

 

09 березня 2023р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів