За стандартами НАТО: офіцери закарпатської тероборони пройшли навчання

За стандартами НАТО: офіцери закарпатської тероборони пройшли навчання
В Україні провели вже четвертий «Вишкіл капітанів». Цього разу підготували 117 офіцерів, зокрема дев’ять – зі 101 окрема бригада Територіальної оборони Закарпаття.

 

Програма курсу розроблена на основі стандартів планування і виконання бойових завдань у країнах НАТО з урахуванням досвіду ведення російсько-української війни. Учасників навчали інструктори з бойовим досвідом та спеціальною підготовкою, яку отримали у Великобританії. «Вишкіл капітанів» тривав вісім тижнів. На цьому курсі офіцери закарпатської ТрО вивчали процедуру планування бою, відпрацьовували військовий процес ухвалення рішень, покращували свої лідерські навички і ділилися досвідом.

Програма «Вишколу капітанів» складається з теоретичної та практичної частин, що дозволяє не тільки отримати нові знання, але й застосувати їх на місцевості. Також неабияку увагу на курсі приділяють психологічному компоненту роботи офіцерів, адже саме на них лежить управління колективом і підтримки бойового духу. За чотири курси «Вишколу капітанів» підготували 29 офіцерів бригади тероборони Закарпаття, а загалом у межах України – 359 військовослужбовців ЗСУ, представники Нацгвардії та інших силових структур.

Новини Закарпаття

 

24 липня 2023р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів