«Ми всі розуміємо, що без функціонування аеропорту Закарпаття не має перспектив розвитку», - Андрій Андріїв

«Ми всі розуміємо, що без функціонування аеропорту Закарпаття не має перспектив розвитку», - Андрій Андріїв
Як ми вже повідомляли, сьогодні на розгляд 19-ї сесії Закарпатської обласної ради винесли проєкт рішення, яким вносяться зміни до програми Підвищення ефективності функціонування Закарпатського обласного комунального підприємства «Міжнародний аеропорт «Ужгород» на 2017-2020 роки. Рішення схвалили.

 

По це повідомив сьогодні на своїй сторінці в мережі Фейсбук депутат, голова постійної комісії з питань розвитку бізнесу, виробничої інфраструктури, банківської діяльності та інвестицій Закарпатської обласної ради Андрій Андріїв:

«Сьогодні під час сесії Закарпатської ОДА ми зробили вагомий крок щодо відновлення діяльності аеропорту «Ужгород»: схвалили проєкт рішення, яким передбачене виділення коштів на виготовлення проєктно-кошторисної документації з реконструкції світло-сигнального обладнання та забезпечення безперервності й регулярності повітряних перевезень при обслуговуванні повітряної лінії за маршрутом «Київ-Ужгород-Київ». Забігаючи наперед відзначу, що в цьому напрямі ведеться активна робота. Вже є авіакомпанія, що згідна здійснювати авіаперевезення, а днями під час зустрічі з президентом України було озвучено, що ще до кінця року з держбюджету виділять близько 100 млн грн, які підуть на реконструкцію світло-сигнального обладнання та придбання пожежної машини для аеропорту «Ужгород». 

Ми всі добре розуміємо, що без функціонування аеропорту і здійснення регулярних авіаперевезень Закарпаття не має перспектив розвитку. Тому щиро вдячний усім колегам, які підтримали цю мою ініціативу».

Депутат також надав нашому виданню детальнішу інформацію, підготовану до проєкту рішення обласної ради «Про внесення змін до Програми підвищеним ефективності функціонування Закарпатського обласного комунального підприємства «Міжнародний аеропорт «Ужгород» на 2017-2020 роки. Оскільки в цій інформації багато цікавого, подаємо її повністю:

«Відповідно до постійних звернень облдержадміністрації та обласної ради до центральних органів виконавчої влади Уряду та Президента України на постійному контролі Уряду перебуває вирішення питання про укладення Угоди між Кабінетом Міністрів України та Урядом Словацької Республіки, а також виконання домовленостей, досягнутих у ході зустрічей керівництва обох країн на найвищому рівні щодо врегулювання зазначеного питання.

24 вересня 2020 року під час офіційного візиту Президента України до Словаччини було підписано міжурядову угоду, яка дасть можливість відновити повноцінну роботу аеропорту «Ужгород» та виконання регулярних авіарейсів з міжнародного аеропорту «Ужгород».

Крім того, постійно проводиться робота щодо налагодження тісної співпраці з авіакомпаніями, аеропортами, підприємствами, провідними міжнародними туристичними операторами та компаніями для відновлення регулярного внутрішнього та міжнародного авіасполучення, організації туристичних авіаперевезень, а також залучення інвестицій, у тому мислі іноземних, у розвиток інфраструктури аеропорту.

За результатами проведених облдержадміністрацією переговорів з авіакомпанією «Роза Вітрів» щодо обслуговування регулярних авіарейсів за маршрутом «Ужгород-Київ-Ужгород» авіакомпанією забезпечуватиметься їх виконання.

Відповідно до наказу Державної авіаційної служби України від 23.09.2020 № 1362 ТОВ ..Авіаційна компанія «Роза Вітрів» надано право на експлуатацію повітряної лінії «Київ - Ужгород Київ».

Для відновлення авіакомпанією «Роза Вітрів» регулярних авіарейсів за маршрутом «Ужгород-Київ-Ужгород», іншими напрямками, у тому числі міжнародного авіасполучення, є необхідність фінансової підтримки виконання рейсів на початковому етапі.

На підставі того, що наказом Державної авіаційної служби України від 15.05.2019 № 594 „Про повітряну лінію з незначним повітряним рухом” повітряну лінію «Київ-Ужгород-Київ» із незначним повітряним рухом визначено суспільно важливою для міста Ужгород та Закарпатської області, дня забезпечення безперервності та регулярності повітряних перевезень під час обслуговування зазначеної повітряної лінії є необхідність внесення змін до Програми підвищення ефективності функціонування Закарпатського обласного комунального підприємства «Міжнародний аеропорт «Ужгород» на 2017-2020 роки, зокрема на компенсацію фінансових трат у розмірі 2 млн грн на виконання регулярних авіарейсів за маршрутом «Ужгород-Київ-Ужгород».

Для забезпечення інструментального заходу на посадку повітряних суден на аеродромі є нагальна необхідність реконструкції світло-сигнального обладнання аеродрому, для чого необхідно виготовити проектно-кошторисну документацію та проведення її комплексної експертизи. Змінами програми передбачається на ці цілі 1 млн 492 тис грн.

Внесення змін до Програми здійснюється за рахунок коригування обсягу фінансування за заходами на 2020 рік і не збільшується загальна сума Програми, передбачена на 2020 рік».

Як прокоментував виданню Андрій Андріїв, питання реконструкції світло-сигнального обладнання та придбання пожежної машини для аеропорту «Ужгород» обговорювалося під час останнього візиту на Закарпаття Президента України Володимира Зеленського. Він пообіцяв, що кошти аеропорт "Ужгород" отримає ще до кінця року. На черзі ще погодження парламентами двох країн міжурядової угоди, яку підписали глави держав. Є сподівання, що вирішення цих питань - не за горами, і вже невдовзі Закрапаття знову матиме регулярне авіасполучення з Україною

Uzhgorod.net.ua

Читайте наші найцікавіші новини також у Інстаграмі та Телеграмі

 

 

 

01 жовтня 2020р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів