Сергій Федака презентував третій том «Історії України»

Сергій Федака презентував третій том «Історії України»
Науковець УжНУ аналізує історичні процеси на території сучасної України від VII сторіччя до нашої ери – до перших віків нового часу

 

Днями у читальній залі Закарпатської обласної універсальної накової бібліотеки професор УжНУ, історик Сергій Федака презентував ІІІ том своєї «Історії України». Книга має назву «Скіфо-сарматська доба» і входить до першої серії – «Долітописна історія».

Якщо перша книжка була присвячена кам'яному віку, друга — мідно-бронзовому і початку залізного, то третя — залізному, конкретніше – скіфо-сарматській добі. У перших розділах тому йдеться про грецьку колонізацію, яка розгорталася у VII до н.е. на території України. Сергій Дмитрович описує Тіру, Ольвію, Пантікапей, Херсонес та інші міста. Кожному з них присвятив окремі розділи. У наступних частинах автор надає уваги скіфському народу, виокремлює 7 етапів розвитку класичної Скіфії. Історик описав і Боспорське царство, сарматську добу, визначив 5 хвиль сарматської експансії на території України.

Сергій Федака презентував третій том «Історії України»

Сергій Федака презентував третій том «Історії України»В основу книжки лягли праці українських археологів тай істориків, а також книга Геродота «Історія». На знак поваги Сергій Дмитрович приніс на презентацію дощечку, на якій зображений Батько історії.

На обкладинці книги розміщено одну з  боспорських монет із зображенням портрета царя Отіса ІІІ і тризуба.

Сергій Федака презентував третій том «Історії України»Професор Федака каже, що особливістю третього тому є те, що  багато розділів присвячено саме економічному життю різних суспільств: греків, скіфів, сарматів, варварських племен українського лісостепу, Полісся та ін.

«Дуже багато в чому перегукується та доба із нашою. Навіть починаючи писати, я не усвідомлював, що це так яскраво вибухне в моїй свідомості. Тому сподіваюся, що третій том викличе в читача цікавість. Ну, а далі четвертий том, присвячений добі Великого переселення народів!» – анонсував автор наприкінці презентації.

Видання вже можна придбати в книгарнях Ужгорода.

Тетяна Проданець, Медіацентр УжНУ

Читайте наші найцікавіші новини також у Інстаграмі та Телеграмі

 

08 грудня 2020р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів