Вівчарство на Закарпатті: підтримка та розвиток

Нещодавно на рівні керівництва Закарпатської ОВА відбулася зустріч з казахськими партнерами, представником зовнішньоекономічного напрямку ТОВ фабрика «КУАТ ЛТД» Бахимбеком Ельжановим, який прибув на Закарпаття в межах підтримки проєкту ОВА щодо розвитку вівчарства.
У рамках співпраці казахські партнери передадуть декілька тисяч овець власних порід поетапно (до 400 овець у кожному) для розвитку вівчарства на Закарпатті та готові інвестувати у створення підприємства з переробки вовни та шкіри. Також у планах співпраця щодо реалізації готової продукції на території Казахстану та інших країн-партнерів, та допомога в селекційній роботі.
«Головне управління Держпродспоживслужби в Закарпатській області всіляко сприятиме реалізації проекту підтримки та розвитку вівчарства нашого краю. Однією із основних вимог для імпорту овець є встановлення відповідності законодавству України, яке здебільшого встановлюється інспектуванням закордонного підприємства. Фахівці управління безпечності харчових продуктів та ветеринарної медицини ГУ Держпродспоживслужби в Закарпатській області прийматимуть участь в інспектуванні казахських господарств з утримання овець для вивчення благополуччя по заразних хворобах тварин та максимально сприятимуть ввезенню нового поголів’я овець на територію краю. Також, в планах збільшення кількості спеціалістів – лікарів ветеринарної медицини в рамках співпраці з Мукачівським фаховим коледжем НУБІП України, студенти якого проходитимуть практику в структурних підрозділах ГУ Держпродспоживслужби» – Сніжана Локес, начальник Головного управління Держпродспоживслужби в Закарпатській області.
Головне управління Держпродспоживслужби в Закарпатській області
До теми
- Був художником – став військовим. Олег з Ужгорода навіть у війську продовжує творити
- «Та котра би жона пішла в полонину?» Про що говорять біля домашньої ватри вівчарі Хустщини, які зійшли після літування
- «Моїм рідним було б ганьба, якби я став ухилянтом…» Історія бійця 128 бригади Віталія
- Правова підтримка ветеранів: які питання найбільше турбують захисників після війни
- Змінити символи війни на обереги: ужгородський скульптор створює прикраси з гільз
- Вийшло третє доповнене видання "Ужгород відомий та невідомий"
- Із 12 жовтня ЄС змінює правила в'їзду: чи вплине це на безвіз для українців, що фіксуватимуть на кордоні і чи чекати черг — головне
- 94 дні, чотири пари взуття і майже 400 тисяч гривень: історія благодійного походу Артема Єрохіна
- "Усе накопичується – втома, загиблі товариші... Але про СЗЧ навіть не думаю". Історія бійця, який відвойовував Херсонщину
- 10 фактів про Закарпатський народний хор, які ви могли не знати
- «Наші рідні вірять, що ми повернемося з війни, тому моя головна місія – максимально зберегти людей…» Історія бійця 128 бригади Андрія
- Вечір в Ужгороді зі шпигунами та секретами
- Доторкнутися до грона і полюбити своє. На Закарпатті для майбутніх виноробів та туристів влаштували відкритий збір винограду
- Снайпер «Ярий». Молодший сержант Іван Яров переніс понад 30 операцій, але й далі влучно стріляє
- «Не люблю хвалитися, як знищую ворога, мені важливіше рятувати товаришів…» Історія бійця 128 бригади Василя
- Мукачівський прихисток: як митець відроджує творчість у будинку Ерделі
- "Дуже радий, що туди потрапив": військовий Луганського прикордонного загону Елмар Цап розповів про службу
- Закарпатський поліцейський із позивним «Сіті»: від страху до майстерності – історія молодого оператора дронів на фронті
- Відомий кондитер Валентин Штефаньо започаткував дипломатичні гастроекскурсії
- Від солдата до командира зенітної батареї. Історія медика із Мукачева
До цієї новини немає коментарів