Протезування за системою All-on-4: питання та відповіді

Протезування за системою All-on-4: питання та відповіді
Досі вважаєте, що людина, яка втратила всі чи майже всі зуби, приречена на вставну щелепу? У лікарів стоматології Healthy Dent гарна новина: навіть за повної адентії є альтернатива – протезування за системою All-on-4.

 

Втрата зубів - серйозний привід засмутитися, а перспектива встановлення протеза, що знімається, або заміни кожного зуба імплантом також не додає оптимізму. Однак завдяки прогресивним технологіям у протезуванні та імплантації зубів стоматологи можуть запропонувати пацієнтам відновлення зубного ряду за системою «Усі на 4 імплантах».

Метод відносно новий, розроблений трохи більше ніж 30 років тому і вже успішно застосовується в Україні. Дедалі більше пацієнтів цікавляться протезуванням за системою All-on-4, ставлять запитання, на які відповідають фахівці-имплатнологи.

Що таке імплантація All-on-4?

Система All-on-4 поєднує два методи відновлення зубного ряду: імплантацію та протезування. Спочатку пацієнту на щелепі встановлюють імпланти, ними фіксують тимчасовий протез, який після повного загоєння кісткової тканини замінюють постійним. Ортопедична конструкція складається з 4-х імплантів та протезу зубного ряду. На відміну від вставної щелепи протез надійно фіксується і є незнімним.

У чому переваги протезування на імплантах?

Протезування на 4 імплантах залучає пацієнтів такими перевагами:

  • швидке відновлення зубного ряду, тимчасовий протез встановлюється відразу після імплантації імплантації;

  • естетика та повна функціональність нових зубів;

  • процедура проводиться навіть за дефіциту кісткової тканини;

  • комфорт у носінні, ніяких «щелеп у склянці на ніч»;

  • простий догляд, як за звичайними зубами;

  • довговічність.

Кому показано протезування "Все на 4"?

Протезування «Всі на 4-х» дозволяє замінити одразу 12-14 зубів, що є вирішенням проблеми при частковій і навіть повній адентії. Дефіцит кісткової тканини не є обмеженням до імплантації: завдяки особливій формі та встановленню крайніх імплантів під нахилом можна проводити процедуру при легкому та середньому ступені атрофії кістки. Протезування проводиться і при захворюваннях ротової порожнини (пародонтит, пародонтоз).

Де можна вставити зуби за методом All-on-4?

Зубна імплантація – популярна послуга, яку пропонують багато столичних стоматологій. А ось знайти клініку для протезування за системою "Все на 4-х" складніше. Тільки сертифіковані імплантологи чи щелепно-лицьові хірурги, які пройшли спеціальне навчання, мають право застосовувати технологію All-on-4. Встановити імпланти у Києві з наступним повним протезуванням можна у клініці Healthy Dent.

Як довго доведеться ходити без зубів?

Без зубів ходити не доведеться: видалення зубів (якщо такі залишилися), імплантація та встановлення тимчасового протезу відбувається в один день. І лише в окремих випадках протез встановлюється через 24-72 години після вживлення імплантів. Через 3-6 місяці, коли щелепа повністю відновиться, тимчасовий протез замінюють на постійну конструкцію з металокерамічними, керамічними або цирконієвими коронками.

Скільки коштує протезування на чотирьох імплантах?

Ціна імплантів – основна, але не єдина складова, яка визначає вартість протезування. Швейцарські імпланти зубів найдорожчі, при цьому мають найвищу приживлюваність і виробники дають довічну гарантію на свої вироби. Найбільш популярна продукція компанії Nobel Biocare: імпланти оптимально підходять для цієї технології. Найбільш бюджетні – ізраїльські та південнокорейські імпланти, але й термін їхньої служби набагато менший.

Протезування «під ключ» також включає вартість тимчасового та постійного протезу, діагностики, підготовки ротової порожнини тощо. Імплантація зубів у Києві в Healthy Dent з повним протезуванням коштує від 147 тис. грн.

Який термін служби протезу?

Найдовговічніший елемент – це імпланти, адже вони розраховані на кілька десятиліть служби. Тривалість використання протезної частини залежить від типу коронок та становить 10-25 років. У разі потреби протез можна змінити без заміни імплантів.

 

 

07 квітня 2023р.
-->

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів